Hvilke pligter har jeg som importør?

Her på siden kan du få et overblik over, hvilke regler du skal leve op til, og hvilke pligter du har, hvis du importerer legetøj fra et land udenfor EU.

Hvornår er du importør

Udenfor EU’s grænser:
Hvis du køber færdigt legetøj udenfor EU’s grænser, som du sælger videre til en anden virksomhed, butik eller direkte til forbrugerne, er du IMPORTØR. Du skal da sætte dit eget navn eller varemærke på legetøjet sammen med fabrikantens navn eller varemærke.

VÆR OBS:
Hvis du sætter dit eget navn eller varemærke på legetøjet, er du FABRIKANT. 

Indenfor EU’s grænser:
Hvis du køber færdigt legetøj indenfor EU’s grænser, som du sælger videre til en anden virksomhed, butik eller direkte til forbrugerne, er du DISTRIBUTØR.

VÆR OBS:
Hvis du sætter dit eget navn eller varemærke på legetøjet, er du FABRIKANT.

Læs om fabrikantens forpligtelser 
Læs om distributørens forpligtelser

Kom langt med egenkontrol og sund fornuft

Der er mange regler, som du skal kende til og overholde, når du importerer og sælger legetøj. Det er dog vigtigt, at du ikke glemmer at kigge på selve legetøjet, fordi du har travlt med at holde styr på dokumenter og regler.

Det er frivilligt, men kan være en god idé med egenkontrol, hvor du selv kontrollerer det legetøj, som du modtager. Udarbejd eventuelt et kontrolprogram sammen med en rådgiver, eller få et uafhængigt testlaboratorium til at teste det legetøj, som du sælger. Det kan både være stikprøver og rutinemæssige tests.