Legetøj

Her på siden kan du læse om, hvilke regler du skal være opmærksom på, når du fremstiller, importerer eller distribuerer legetøj i Danmark, og hvad reglerne går ud på. Du kan også se, hvilke harmoniserede standarder du kan støtte dig til for at leve op til reglerne, og hvilke hjemmesider du kan holde øje med. Siden indeholder desuden råd, tjeklister og eksempler, som kan hjælpe dig med at håndtere reglerne i praksis.

Hvad er din rolle?

Der er mange regler at sætte sig ind i, når man arbejder med legetøj. Og det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte, hvad man bør sætte sig ind i, og hvem man kan søge hjælp hos.

Der er meget, man skal være opmærksom på afhængig af det konkrete legetøj. Samtidig er der forskellige forpligtigelser, alt efter om man fremstiller, importerer eller distribuerer legetøj. Og nogle lande har særlige nationale regler for kemikalier i legetøj. Det gælder bl.a. Danmark.

Reglerne for legetøj skelner grundlæggende mellem tre forskellige roller, og der er forskellige pligter afhængig af rollerne. Det er derfor vigtigt, at du starter med at finde ud af, hvilken rolle du har i forhold til et konkret stykke legetøj, og hvad du skal være opmærksom på.

Hvilken rolle har du i forsyningskæden?

Legetøjs Helpdesk

Kontakt vores Legetøjs-Helpdesk på 
legetoejspostkassen@mst.dk, hvis du har spørgsmål til lovgivningen.