Digital blanket til eksportanmeldelser

Miljøstyrelsen har gjort det lettere for virksomheder, at indsende anmeldelser om eksport af affald.

Nu kan du udfylde og indsende eksportanmeldelsen gennem en digital platform på www.virk.dk, hvilket medfører en mere effektiv og digital sagsbehandling af en anmeldelse. Den digitale blanket er et af initiativerne, som Miljøstyrelsen har foretaget for at nedbringe sagsbehandlingstiden for en anmeldelse.

Den digitale blanket blev introduceret i september 2021 og bliver til stadighed virksomhedernes mest foretrukne værktøj til udfyldelse af eksportanmeldelser.

Dorthe Dyhr Jensen fra Marius Pedersen fortæller:

”Jeg er så glad for den digitale blanket. Det er nemt og overskueligt, er man i tvivl, kan svaret findes ved at trykke på spørgsmålstegnene. Jeg har været med siden testfasen og har ikke indsendt en notifikationsansøgning i papirform siden. Det håber jeg heller ikke vi kommer til igen”.

Fordelene ved den digitale blanket er mange. Den tilbyder blandt andet en struktureret tilgang til udfyldelse af en anmeldelse.

Der er hjælpetekster undervejs gennem udfyldning af den digitale blanket, hvorved der kan gives øjeblikkelig vejledning til anmelderne undervejs.

Når du udfylder den digitale blanket, skal du være opmærksom på, at den person der logger ind med MitID, vil være den person der fremgår som underskriver i boks 17 (bilag 1A).