Myrer

Myrer, der kribler og kravler og invaderer ens hjem, er som regel harmløse, men de fleste finder det meget generende at have dem som ubudne gæster. Læs om hvordan du kommer af med myrerne og forebygger, at de kommer igen.

Forebyg

  1. Luk myrernes adgangsveje til dit hus - sørg for at reparere evt. revner og sprækker i fundamentet.
  2. Væk med søde sager. Fjern fødeemner som frister myrerne - myrer holder af søde sager.

Bekæmp uden gift

  1. Find boet. Hvis det udendørs bo befinder sig ved husets sokkel, kan du forebygge en indendørs myreinvasion ved at hælde kogende vand ned i boet. 
  2. Brug støvsugeren. Mens bekæmpelsen foregår, bør du ikke vaske gulvet overdrevent, da myrer som regel holder meget af fugt – brug i stedet støvsugeren.
  3. Gamle husråd såsom at strø kanel eller kaffegrums og peber ud kan ikke anbefales. De vil i bedste fald kun have kort tids virkning og kan ikke udrydde myrekolonier.

Bekæmp med gift

  1. Brug en myrelokkedåse. Når myrerne finder føde myrelokkedåsen, lægger de duftspor ud, og derved lokkes de andre myrer hen til den forgiftede føde. Myrerne bringer derefter den forgiftede føde tilbage til boet.
  2. Du bør kun anvende midler, der er godkendt af Miljøstyrelsen, så de er vurderet at være effektive og uden en uacceptabel risiko for miljø og sundhed. Se oversigt over godkendte bekæmpelsesmidler. 
  3. Læs etiketten grundigt, før du vælger et middel. Vær opmærksom på at myrebekæmpelse oftest foregår i børnehøjde, og at også husdyr kan blive udsat for midlerne. Nogle midler er desuden ikke godkendt til at bruge i nærheden af fødevarer, det vil sige på køkkenborde, i køkkenskabe osv.