Landskabsinteresser - udviklingsområder og Grønt Danmarkskort
Kommunernes planlægning for udviklingsområder i kystnærhedszonen sker parallelt med udpegningen til Grønt Danmarkskort. De udpegede udviklingsområder indarbejdes derved i kommuneplanen samtidig med udpegningen af Grønt Danmarkskort. Hvor det er relevant, forventes kommunalbestyrelsen samlet at afveje interesserne i Grønt Danmarkskort over for interesserne i udviklingsområdet. Kommunens udpegning til udviklingsområder kan ikke indeholde områder der indgår i Grønt Danmarkskort.
Se mere i vejledningen om udviklingsområder eller på Planinfo.dk.
Øvrige naturbeskyttelsesinteresser - internationalt beskyttede arter og områder
Der skal i kommuneplanen fastlægges retningslinjer, som er i overensstemmelse med Natura 2000-planer, Natura 2000-skovplaner og handleplaner for kommunens realisering af disse planer.
I kommuneplanens redegørelse skal indgå en samlet vurdering af planramme-ændringernes påvirkning af internationalt beskyttede områder og internationalt beskyttede arter, herunder varetagelsen af forbuddet mod at beskadige eller ødelægge raste-, yngle- og vokseområder for internationalt beskyttede arter jf. bek. nr. 1383 af 26/11/2016, § 2, 3 og 7.
Planlægningsforbuddet i planhabitatbekendtgørelsen forhindrer en række tiltag i internationale naturbeskyttelsesområder. Læs mere i bekendtgørelse nr. 1383 af 26/11/2016, § 2.
Natura 2000-områder skal indgå i kommunens udpegning til Grønt Danmarkskort. Se siden om udpegning af Grønt Danmarkskort.
Forsvarets interesser i relation til Grønt Danmarkskort
Det er en national interesse, at der tages hensyn til Forsvarets arealer i kommuneplanlægningen. Læs om hensyn til Forsvaret arealer i relation til Grønt Danmarkskort i dette link.
Læs mere

Læs om de nationale interesser i kommuneplanlægningen
Læs mere om Grønt Danmarkskort eller øvrige plantemaer på Planinfo.dk
Læs mere om Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresserne i vejledningen hertil