Baltic Pipe gasprojektet: Indkaldelse af idéer og forslag efter klagenævnsafgørelse

Den 31. maj 2021 ophævede og hjemviste Miljø- og Fødevareklagenævnet styrelsens § 25-tilladelse fra den 12. juli 2019 til fornyet behandling. Processen starter derfor forfra, hvorfor Miljøstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til indholdet af miljøkonsekvensrapporten for projektet Baltic pipe uanset at dele af projektet er detailplanlagt og på visse strækninger etableret. Dette ideoplæg omhandler den del af Baltic Pipe projektet, der etableres på land, og som har Energinet og Cerius som bygherre, samt Miljøstyrelsen som myndighed.

Det består af følgende tekniske elementer:

• Rørledning i Jylland fra ilandføringspunktet ved Blåbjerg til modtageterminal Nybro
• En udbygning af modtageterminalen i Nybro
• Rørledning i Jylland fra Egtved til Lillebælt
• Rørledning på Fyn fra Lillebælt til Nyborg
• Rørledning på Sjælland fra Kongsmark til ilandføringspunktet af en rørledning over Østersøen til Polen
• Anlæg af kompressorstation ved Næstved.

Elforsyningen af kompressorstationen ved Næstved består af følgende tekniske elementer:

• Anlæg af transformerstation i tilknytning til kompressorstation
• Elkabler fra to eksisterende eltransformerstationer ved Blangslev og Haslev og frem til kompressorstationen.

Idéer og forslag til miljøkonsekvensrapporten skal være modtaget senest den 09.08.2021.

Projektet er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 1, og Energinet skal derfor udarbejde en miljøkonsekvensrapport, inden Miljøstyrelsen kan vurdere, om projektet kan gennemføres.

Miljøkonsekvensrapporten beskriver projektets virkninger på miljøet og de afværgeforanstaltninger, der er nødvendige for at begrænse eventuelle skader.

Miljøstyrelsen har udarbejdet et idéoplæg, der beskriver baggrunden for projektet, de undersøgelser, som nu sættes i gang, samt borgernes muligheder for at komme med input.

Nedenfor findes ideoplæg og kort over projektområdet. Herudover er indsat link til Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse samt et link til Miljøstyrelsens tidligere afgørelser for projektet:

Idéoplæg

Kort:

BP_idefase_Blåbjerg_nybro (1)_reduceret

BP_idefase_Egtved_Lillebælt (1)_reduceret

BP_idefase_Fyn (1)_reduceret

BP_idefase_Sjælland (1)_reduceret

Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse

Link til Miljøstyrelsens tidligere afgørelse

Vi gør opmærksom på, at der er åbenhed i Miljøstyrelsens sagsbehandling, og at indkomne ideer og forslag er omfattet af reglerne om aktindsigt. For god ordens skyld skal vi desuden oplyse, at dit navn og adresse vil kunne optræde i Miljøstyrelsens afgørelse, som bl.a. offentliggøres på www.mst.dk/annoncer. Enhver, som er interesseret, kan bede om at få en kopi af indkomne svar. Derudover vil modtagne bemærkninger kunne blive forelagt ansøgeren til kommentering, hvis vi skønner, at det er nødvendigt.

Henvendelse
Ideer og forslag skal være skriftlige og sendes til Miljøstyrelsen, Tolderlundsvej 5, 5000 Odense C eller mst@mst.dk senest den 9. august 2021.

Anfør venligst dit navn og din adresse samt vores j.nr. 2021-27252 på henvendelsen.

Offentliggørelse
Miljøstyrelsens afgørelse annonceres og offentliggøres udelukkende digitalt. Materialet kan tilgås på www.mst.dk. Offentligheden har adgang til sagens øvrige oplysninger med de begrænsninger, der følger af lovgivningen.