Hvad betyder REACH og CLP for din virksomhed?

Dine forpligtelser er bestemt af din virksomheds rolle i leverandørkæden og af de varer, som du markedsfører eller bruger.

I REACH og CLP defineres en virksomheds pligter i forhold til den rolle, som virksomheden har i leverandørkæden – fra den første produktion eller import af et kemisk stof til stoffet leveres til slutbrugeren, f.eks. som en del af en kemisk blanding eller som indholdsstof i en artikel. Din virksomhed kan derfor sagtens have mere end én rolle i leverandørkæden

Linker dig til siden for Producenter

Producenter

Fremstiller du kemiske stoffer? Så er du producent.

Linker dig til siden for Importører

Importører

Køber du kemiske stoffer, blandinger eller artikler, der indeholder kemiske stoffer fra lande uden for EU? Så er du importør. 

Linker dig til siden for Downstream brugere

Downstream brugere

Fremstiller du kemiske blandinger eller artikler, der indeholder kemiske stoffer? Eller bruger du kemikalier i dit erhverv? Så er du downstream bruger.

Linker dig til siden for Distributører

Distributører

Opbevarer eller forhandler du kemiske stoffer eller blandinger eller artikler? Så er du distributør eller artikelleverandør.

Kend dine pligter

Kemikalielovgivningen er et stort og komplekst område. Derfor har Miljøstyrelsen udarbejdet en guide, som giver et overblik over de vigtigste regler for virksomheder under både REACH, CLP og andre lovgivninger. Læs videre

FAQ om REACH

Her kan finde svar på mange spørgsmål om REACH

Har du forslag til et spørgsmål, som bør besvares så send det til Obfuscated Email