Blæk til tatovering og permanent makeup

Når du arbejder professionelt med tatoveringsblæk er der en række regler, som du skal forholde dig til. Det gælder uanset om du er hvad man kan kalde for en traditionel tatovør eller arbejder med permanent makeup. Reglerne omfatter både hvilke kemiske stoffer, der er tilladt i tatoveringsfarver og mærkningen af de produkter, du tatoverer med.

Tre tjekpunkter til tatovører og kosmetiske tatovører

  • Brug kun sikker og lovlig blæk.

  • Før du tatoverer, skal kunden oplyses om informationen på emballagen, herunder indholdsstoffer og om blækket indeholder nikkel og chrom VI, som kan give allergi.

  • Send vejledning til dine leverandører og producenter og brug den til at få deres redegørelse for indholdet i tatoveringsfarverne og til at stille krav til mærkningen af produkterne.

Har du spørgsmål om REACH eller CLP-lovgivningen kan du kontakte Miljøstyrelsens REACH helpdesk på reachspm@mst.dk.Eller CLP helpdesk på CLPHelpdesk@mst.dk.

Du kan også læse vores faktaark om REACH og CLP for en hurtig indføring i reglerne. 

Har du yderligere spørgsmål om tatoveringsreglerne, som du endnu ikke har fået svar på her på siden, er du velkommen til at kontakte Miljøstyrelsen på tatovering@mst.dk