Vejledning og faktaark

Miljøstyrelsen har bl.a. udarbejdet en vejledning og nogle faktaark til personer, der arbejder professionelt med tatoveringsblæk.

Vejledning som importører kan sende til leverandører
For at du kan overholde reglerne og rådgive dine kunder bedst muligt, skal du kende indholdet i det tatoveringsblæk, som du bruger, og have styr på mærkningen af tatoveringsblækket fra dine leverandører/producenter.

Det kan du gøre ved at bede dine leverandører om at redegøre for indholdet i tatoveringsblækket og stille krav til måden, de mærker deres produkter på.

Miljøstyrelsen har udarbejdet en vejledning til dig som importerer tatoveringsblæk, som en hjælp til at overholde dine forpligtigelser som importør. Vejledningen kan hjælpe dig få dokumenteret indholdet i tatoveringsblækket og om det er mærket korrekt. Du kan følge disse 3 trin:

  • Download vejledning til leverandører/producenter
  • Send vejledningen til dine leverandører/producenter og bed dem be- eller afkræfte indholdet
  • Gem dokumentation

Download vejledningen til leverandører/producenter

Faktaark om dine forpligtelser som professionel slutbruger/downstreambruger og distributør

Når du køber blæk fra ikke EU-lande, så er du importør, men hvis derimod køber blækket fra EU-lande, så er du downstream-bruger og/eller professionel slutbruger .  

Hvis du ikke selv bruger blækket, men opbevarer og sælger det videre inden for EU (også med dit eget varemærke) – uden at ændre dets kemiske sammensætning, så er du distributør.

Professionel slutbruger - faktaark
Distributør - faktaark