Insekter i køkkenet

Hvis du opdager insekter eller andet kryb i fødevarer i køkkenet, er de oftest kommet ind i hjemmet via for eksempel en pose mel. Det er vigtigt, at du får bekæmpet dem og får forebygget nye angreb.

Smid ud og gør rent

  1. Kassér fødevarer, hvis de er angrebet af insekter.
  2. Gør rent i skuffer, skabe og hylder samt i revner og sprækker. Brug støvsuger frem for en fugtig klud – det gælder om at holde omgivelserne så tørre som mulige, da de fleste insekter godt kan lide fugt.

Køl eller opvarm varer

  1. Varm varer igennem ved 80 ºC i nogle minutter eller 60 ºC i en time, hvis du har mistanke om angreb.
  2. Kom varen i fryseren ved -18 ºC i to døgn, inden de opbevares på hylden eller hvis du har mistanke om angreb.

Forebyg nye angreb

  1. Undersøg ind imellem de varer, du ikke bruger ret ofte for insektangreb.
  2. Køb ikke for store portioner af fødevarer, som du ikke kommer til at bruge ret tit.
  3. Opbevar fødevarerne tørt og køligt og i tætsluttende beholdere: Enten i plastposer eller for eksempel dåser med skruelåg.

Bekæmp i fællesskab

Hvis du bor i en større ejendom, er det vigtigt at være opmærksom på, at bekæmpelse af nogle insekter bedst lykkes ved en kollektiv indsats.

Hvis du bor til leje, er det ejerens ansvar at sørge for at skadedyrene bliver bekæmpet – medmindre du selv har bragt skadedyrene ind i ejendommen, fx via forurenede fødevarer.

Hvis du selv ejer din bolig, har du dog selv ansvar for at bekæmpe dyrene.

Insekter og mider der kan være i dit køkken