Espoo - Notifikation om plan for arealanvendelse ved Harrislee - Tyskland

Miljøstyrelsen har som myndighed for Espoo-konventionen* modtaget notifikation om plan for arealanvendelse ved Harrislee, Tyskland Danmark modtager informationen, da planen kan medføre grænseoverskridende miljøpåvirkninger, og derfor gennemføres en høring af den danske offentlighed, danske myndigheder og danske interesseorganisationer.

Kort om planen

Harrislee Kommune besluttede at udarbejde den 51. ændring af kommunens plan for arealanvendelse den 19. februar 2024.

Formålet med planlægningen er at skabe planlægningskravene til udbygning af en genbrugs- losseplads og minevirksomhed, der i mange år har ligget i samfundet på arealer, der i dag anvendes til landbrug. 

Harrislee Kommune har givet planlægningskontoret Pro Regione GmbH, Flensborg, til opgave af forberede den lovpligtige deltagelsesprocedure i overensstemmelse med § 4, stk. 1 i BauGB. På deres vegne inddrages Danmark i processen for den 51. ændring af kommunens plan for arealanvendelse for Harrislee Kommune.

Der er udarbejdet en afgrænsningsudtalelse som beskriver, hvad miljørapporten for planen skal indeholde. 

Høringsmaterialet findes nedenfor:

Bemærkninger til afgrænsningsudtalelsen for planen

Myndigheder, interesseorganisationer og offentligheden har mulighed for at komme med bemærkninger og ønsker til indholdet af miljørapporten samt planlagte foranstaltninger for at reducere eller fjerne potentielle grænseoverskridende virkninger på miljøet.

Hvis I ønsker at deltage i miljøvurderingsprocessen eller har bemærkninger til de planlagte forundersøgelser eller indholdet af den kommende miljørapport, kan I sende dem til  med angivelse af journalnummer: 2020-47802 senest den 8. august 2027. 

Miljøstyrelsens opgave som Espoo-myndighed er: at orientere om miljøvurderinger af konkrete grænseoverskridende planer/projekter, vejlede om deltagelse, at videreformidle høringssvar/klager fra den danske offentlighed samt berørte myndigheder og interesseorganisationer til oprindelseslandet samt at sikre Espoo-processen forløber korrekt, Orienteringen sker efter § 38 i lovbekendtgørelse nr. 1976 af 27. oktober 2021 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

*Espoo konventionen: bekendtgørelse af konventionen af 25. februar 1991 om vurdering af virkningerne på miljøet på tværs af landegrænserne samt bekendtgørelse af protokol af 21. maj 2003 om strategisk miljøvurdering til konventionen af 25. februar 1991 om vurdering af virkningerne på miljøet på tværs af landegrænserne.