Udvidelse af 400 kV højspændingsstation Idomlund - Indkaldelse af idéer og forslag

Miljøstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til indholdet af miljøkonsekvensrapporten for projektet, som omfatter anlægsarbejde og udvidelse af eksisterende højspændingsstation 400 kV Station Idomlund beliggende i Holstebro Kommune. Se vedhæftede ideoplæg. Idéer og forslag til miljøkonsekvensrapporten skal være modtaget senest den 2. november 2023.

Energinet har anmodet om, at projektet ”Udvidelse af 400 kV transformerstation Idomlund er omfattet af krav om miljøvurdering. og Energinet skal derfor udarbejde en miljøkonsekvensrapport, inden Miljøstyrelsen kan vurdere, om projektet kan gennemføres.

Miljøkonsekvensrapporten beskriver projektets virkninger på miljøet og de afværgeforanstaltninger, der er nødvendige for at begrænse eventuelle skader.

Idéoplæg

Miljøstyrelsen har udarbejdet et idéoplæg, der beskriver projektet, de mulige påvirkninger, som projektet kan medføre samt borgernes muligheder for at komme med input til indholdet af miljøkonsekvensrapporten.

Vi gør opmærksom på, at der er åbenhed i Miljøstyrelsens sagsbehandling, og at indkomne ideer og forslag er omfattet af reglerne om aktindsigt. For god ordens skyld skal vi desuden oplyse, at dit navn og adresse vil kunne optræde i Miljøstyrelsens afgørelse, som bl.a. offentliggøres på www.mst.dk/annoncer. Enhver, som er interesseret, kan bede om at få en kopi af indkomne svar. Derudover vil modtagne bemærkninger kunne blive forelagt ansøgeren til kommentering, hvis vi skønner, at det er nødvendigt.

Henvendelse

Ideer og forslag skal sendes til mst@mst.dk mærket med journalnummer 2023 - 68634 eller alternativt sendes med post til:
Miljøstyrelsen
Tolderlundsvej 5
5000 Odense C

Anfør venligst dit navn og din adresse samt vores j.nr. på henvendelsen.

Idéer og forslag til miljøkonsekvensrapporten skal være modtaget senest den 2. november 2023.

Offentliggørelse

Miljøstyrelsens afgørelse annonceres og offentliggøres udelukkende digitalt. Materialet kan tilgås på www.mst.dk. Offentligheden har adgang til sagens øvrige oplysninger med de begrænsninger, der følger af lovgivningen.