Buejagt igen tilladt på det store hjortevildt

Fra den 1. januar 2024 bliver det muligt at skyde kron-, då- og sikavildt med bue og pil på samme vilkår som under forsøgsordningen fra 2018 til 2022.

Med ændringerne i bekendtgørelse om våben og ammunition der må anvendes til jagt mv. bliver det tilladt at skyde det store hjortevildt med bue og pil fra 1. januar 2024. Foto: Ulla Skovsbøl

Miljøministeren Magnus Heunicke har netop godkendt en bekendtgørelse, som tillader buejagt på kronvildt, dåvildt og sikavildt. Reglerne fremgår af en revideret udgave af bekendtgørelsen om våben og ammunition der må anvendes til jagt og træder i kraft 1. januar 2024.

Buejagt på det store hjortevildt har tidligere været tilladt på forsøgsbasis fra 2018 til 2022, og det er vilkårene fra forsøget, som nu er indskrevet i bekendtgørelsen, hvor der ikke længere er tale om en forsøgsordning. Buejægerne har længe efterspurgt denne ændring, og den sker på enstemmig anbefaling fra Vildtforvaltningsrådet.

Miljøstyrelsen havde håbet, at den reviderede bekendtgørelse kunne træde i kraft allerede ved jagtsæsonens begyndelse den 1. september, men da den skulle notificeres både i forhold til et EU-direktiv og WTO´s TBT-aftale, tog processen længere tid end først forventet.

”Vi er glade for nu at kunne imødekomme de mange buejægere, som gerne vil på buejagt efter det store hjortevildt i denne jagtsæson. I og med buejagt på kron-, då- og sikavildt bliver tilladt fra den 1. januar, kan man stadig nå det i den sidste del af sæsonen,” siger kontorchef i Miljøstyrelsen Jens Skovager Østergaard.

Vildtudbyttet skal indberettes som normalt, og buejægere skal desuden udfylde et særligt spørgeskema, som findes på Miljøstyrelsens hjemmeside. Skemaet kan udfyldes elektronisk direkte via computer, telefon eller tablet.

Find skemaet her 
Find de lokale jagttider på kron- og dåvildt her

Læs bekendtgørelsen her