Minirenseanlæg

Skal du forbedre rensning af dit spildevand, er der flere muligheder, som din kloakmester kan rådgive dig om. En af mulighederne er etablering af et minirenseanlæg (præfabrikerede biologisk og/eller kemiske spildevandsrensningsanlæg).

Hvad skal du kigge efter?

Dit minirenseanlæg skal være CE-mærket. Det er et europæisk mærke, som betyder, at det er omfattet af EU-lovgivning og testet efter europæiske standarder. Mærket oplyser om effektiviteten af anlæggets renseevne, men fortæller ikke, om det opfylder de lokale udlederkrav, dvs. hvor rent spildevandet skal være, når det udledes. Din kommune vil kunne oplyse om de udlederkrav, der gælder i dit område.

Tilladelse til minirenseanlæg

Hvis du vil etablere et minirenseanlæg og har besluttet dig for et bestemt anlæg, skal du ansøge din kommune om etablering og udledningstilladelse. Ansøgning vil i de fleste kommuner ske via en digital ansøgning på Byg og Miljø.

Læs mere om minirenseanlæg

Vejledning om minirenseanlæg efter ophævelse af typegodkendelsesordningen (Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning juli 2016)

Vejledning til borgere om minirenseanlæg (Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning juli 2016)

Notat om adgang til aktindsigt (kommunernes sagsbehandling vedr. minirenseanlæg)(Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning juli 2016)