Glasinddækkede altaner

En glasinddækket altan kan mere end at dæmpe larmen fra vejstøj.

glasinddækkedealtaner1170x400.jpg

Altaner, der vender ud mod trafikerede veje, kan for en mindre huslejestigning støjdæmpes ved at indkapsle altanerne i glas. Det giver ikke bare en roligere altan, men vil også dæmpe støjen i de rum, der ligger bag ved altanen. Støjen vil typisk blive dæmpet med 15-20 dB i selve altanen og med 5-10 dB i rummet bagved.

Derudover har glasinddækkede altaner en række andre gode fordele.

Mindre varmeregning

En glasinddækket altan kan tydeligt mærkes på varmeregningen. Ofte kan beboerne skære helt op til ti procent af den energi, der skal bruges til at varme lejligheden op med. Det hænger bl.a. sammen med, at lejligheden pludselig får en ekstra væg til at holde kulden ude. Det medfører samtidig, at den oprindelige altanvæg ikke længere føles kold.

Et ekstra værelse

Åbne altaner bliver ofte brugt til opbevaring og er svære at få glæde af i vinterhalvåret. Hvis boligafdelingen vælger at dække altanerne med glas, får beboerne automatisk adgang til et ekstra rum i lejligheden, der kan bruges året rundt.

Forskønner området

En glasinddækket altan kan være med til at give nyt liv til en trist facade eller forstærke bygningens karakter. Men også området som helhed kan få et tiltrængt ansigtsløft med nye altaner, der kan være med til at gøre boligmiljøet mere attraktivt.