Indberet gener fra ikke kosmetiske produkter

Læs her, hvordan du indberetter gener fra hverdagsprodukter som tekstiler, rengøringsmidler, legetøj, imprægneringsmidler mm.

Oplever du gener fra ikke-kosmetiske produkterer det vigtigt, at du indberetter det, så Miljøstyrelsen kan gøre noget ved det. Vælger du at indberette, skal du indsende de oplysninger, som du vurderer, er nødvendige, for at Miljøstyrelsen vil kunne tage stilling til skaden. Det gør du ved at bruge vores indberetningsskema.  Download indberetningskema. 

Send skemaet til Miljøstyrelsen på Obfuscated Email.   

Da nogle af oplysningerne, du sender os vil indeholde personlige oplysninger, herunder evt. fortrolige oplysninger, skal du give os dit samtykke til, at vi behandler dine oplysninger i forbindelse med sagen. Samtykket gives, når du udfylder skemaet. Behandling af personoplysninger er omfattet af databeskyttelsesloven og databeskyttelsesforordningen. Du kan læse mere om, hvad vi bruger dine oplysninger til, og hvilke rettigheder du har efter databeskyttelsesloven og databeskyttelsesforordningen under Miljøstyrelsens persondatapolitik

Hvad sker der, efter jeg har indberettet?

Når du har indberettet et produkt til Miljøstyrelsen kvitterer vi for, at vi har modtaget indberetningen. Hvis vi mangler oplysninger skriver vi til dig. Herefter hører du som hovedregel ikke mere fra os, idet din indberetning nu bliver brugt i vores videre arbejde. 

Din indberetning betyder, at vi hurtigt kan blive opmærksomme på produkter eller kemikalier, der giver gener. Eksempelvis bruger vi indberetningerne til at føre statistik over, hvilken type alvorlige gener der er set og fra hvilken type produkter.

Formålet med dette er at give os mulighed for at vurdere, om der på nogle områder er brug for bedre information eller ny lovgivning, som kan forebygge de alvorlige gener. Den pågældende virksomhed, som er ansvarlig for produktet, bliver også informeret.

 

Indberet gener fra kosmetiske produkter

Læs her, hvordan du indberetter gener fra kosmetiske produkter som cremer, make-up, sæber, pafumer m.v.  Gå videre

Læs mere om hudallergi

Mange af de indberetninger Miljøstyrelsen modtager handler om hudallergi.  Læs mere om hudallergi. 

Spørgsmål og svar til indberetning

Her kan du se svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål ved indberetning af gener fra hverdagsprodukter.  Gå videre