Maling, lak og andre produkter til overfladebehandling

Produkter til overfladebehandling som maling og lak kan indeholde en række stoffer der kan være skadelige for miljøet og for den enkelte forbruger.

Produkter til overfladebehandling som maling og lak kan indeholde en række stoffer der kan være skadelige for miljøet og for den enkelte forbruger. Derfor har Miljøstyrelsen som supplement til de gældende regler på området udgivet en række rapporter om sundheds- og miljøeffekter af brugen af produkter til overfladebehandling. Derudover er der udarbejdet vejledninger og anbefalinger til forbrugerne i form af brochurer og tryksager.

Gældende regler

Produkter til overfladebehandling er underlagt en række lovkrav, hvoraf nogle regler er rettet specifikt mod traditionelle produktgrupper som maling og lak, mens anden lovgivning dækker bredere.

Der er særlige regler om mærkning med MAL-koder, og begrænsninger på privates brug af produkter med høje MAL-koder. Der er grænser for VOC indholdet i produkter til overfladebehandling.

Herudover er maling og lak også omfattet af andre regler, eksempelvis EU's generelle lovgivning REACH og CLP.

Rentolin

Rentolin og lignende produkter er kun tilladt til udendørs anvendelse. Det er forbudt at sælge Rentolin og lignende produkter til indendørs brug.

Læs mere