Sådan bruger I materialerne

Alle materialer er frit tilgængelige. I kan læse mere om, hvordan I bruger og redigerer i materialerne lige her.

Alle materialer i indsatsen ’Affaldssortering nytter’ er samlet her på siden. De er frit tilgængelige og kan bruges af både kommuner, arbejdspladser og andre interesserede.

Materialerne består blandt andet af sorteringskriterier, animationer til sociale medier, tjeklister og implementeringshjælp.

Pdf’er er tilgængelige og kan printes uden yderligere tilpasninger. A4-plakater kan også printes i A3-format, hvis I ønsker det. Vær opmærksom på at printe i farver, så piktogrammerne fremstår korrekt.

Redigering af materialerne

Med Adobe Acrobat kan I lave mindre tekstændringer i PDF-filerne. Tryk på "Rediger PDF" i højre hjørne. Med Adobe InDesign kan I lave større ændringer i filerne. Det er relevant for fx de arbejdspladser og kommuner, der ønsker deres eget logo på materialerne eller vil tilpasse skrifttypen eller teksten.

Inden I redigerer: Google font

Før I redigerer i materialerne, anbefaler vi jer at downloade den gratis Google font: POPPINS. Fonten sikrer, at I kan læse hele teksten.

Hent fonten.

Piktogrammer og fotobank

I alle materialer er benyttet det fælles piktogramsystem til affaldssorteringen, som Dansk Affaldsforening, KL og Miljøstyrelsen har udviklet.

Find farvekorder, brugervejledninger og hente filerne til de enkelte piktogrammer

Kommuner og affaldsselskaber kan også benytte sig af de fotos, som er i den nationale affaldsfotobank. Den kræver dog login. 

De fotos, som er brugt til indsatsen ’Affaldssortering nytter’, er opdaterede i forhold til de nye regler og er tilgængelige på materialerne her på siden.