Tips om tandblegning

Tandblegning foretages med det stærke blegemiddel hydrogenperoxid. I EU er det kun tandlæger, der må foretage tandblegning og sælge tandblegeprodukter og kun til personer over 18 år. Dette skyldes, at tandblegning kan have alvorlige bivirkninger, og det er vigtigt, at en tandlæge undersøger dine tænder og emalje før en evt. behandling startes.

De risici, vi kender til ved tandblegning, er blandt andet øget tandfølsomhed, irritation af tandkød og mundslimhinde samt ætsning af emaljen. Det er blandt andet på grund af disse risici, at man i EU har vedtaget, at det kun er tandlæger, der må blege tænder.

Samtidig er det vigtigt, at tandlægen før en evt. tandblegning undersøger dine tænder, både for at vurdere, om det er forsvarligt og hensigtsmæssigt at blege tænderne, men også for at vurdere årsagerne til, at tænderne er blevet misfarvede.

Lovgivningen omkring tandblegemidler i EU gælder fra november 2012. Du bør være opmærksom på, at du også efter denne dato formentlig kan finde tandblegeprodukter på nettet eller på hudplejeklinikker, selv om dette er ulovligt.

Tips om tandblegeprodukter

  1. Hvis du overvejer at få bleget tænder, så tal med din tandlæge og få undersøgt dine tænder.
  2. Tandblegeprodukter, der indeholder eller frigør mere end 0,1% hydrogenperoxid må kun forhandles af tandlæger.
  3. Tandblegebehandlinger, som tilbydes på hudpleje/kosmetiske klinikker, er ikke lovlige, hvis de baserer sig på produkter, der indeholder eller frigør over 0,1% hydrogenperoxid. Det samme gælder produkter, der kan købes på nettet til brug derhjemme. Du har ingen garanti for din sikkerhed, hvis du køber ulovlige produkter eller behandlinger.
  4. Hvis du får bleget tænderne, så følg tandlægens instrukser for, hvordan det gøres, og kontakt tandlægen, hvis der opstår bivirkninger, som eksempelvis irritation af tandkødet.

Læs mere på siden om tandpleje og tandblege produkter