Selvbrunerprodukter og kabiner

Mange vil gerne have en solbrun farve af huden og bruger derfor en selvbruner. Der er dog nogle ting, du bør være opmærksom på i valget af selvbruner for at beskytte dig selv mest muligt.

Selvbrunerprodukter kan give dig en solbrun farve, uden at du behøver udsætte dig for den risiko for solskoldninger og hudkræft, som solen indebærer. Der er dog nogle ting, du bør være opmærksom på i valget af selvbruner, bl.a. for at minimere sandsynligheden for at udvikle parfumeallergi.

Tips om selvbrunerprodukter og -kabiner

  1. Du kan nedsætte risikoen for allergi ved at vælge et produkt uden parfume.

  2. Hvis du vælger et Svanemærket selvbrunerprodukt, får du et af de produkter, der belaster miljøet mindst. Der er først og fremmest tale om en miljøgaranti, men der stilles i et vist omfang også krav til sundheden.  Vær dog opmærksom på, at nogle svanemærkede produkter kan indeholde parfume.

  3. Undgå skjolder ved at smøre et tyndt lag creme på tørre hudområder som fx albuer. Husk at vaske hænder grundigt, så snart du er færdig med at bruge produktet.

  4. Hvis du bruger en kabine, så hold øjne og mund lukket og undgå at indånde produktet.

  5. Personer med astma, sensitiv hud og sår bør konsultere læge inden behandling i en kabine.

  6. Selvbruner yder nogen beskyttelse i solen, men uanset hvilken type selvbruner du bruger, så anbefales det, at man beskytter sig, når man opholder sig i solen.