Whistleblowerordning

Her kan du indsende oplysninger om ulovlige forhold eller andre uregelmæssigheder, hvis du er ansat i eller samarbejdspartner til Miljøstyrelsen.

Inden du indsender oplysninger, er det vigtigt, at du læser Miljøstyrelsens retningslinjer på området. Her kan du bl.a. finde oplysninger om, hvad der er omfattet af whistleblowerordningen, hvordan dine oplysninger bliver håndteret, og hvilke rettigheder du har som whistleblower.

Whistleblowerordningen er et supplement til mulighederne for at tale med din leder, HR-enhed eller tillidsrepræsentant, hvis du oplever strafbare eller andre alvorlige forhold på området.

Se Retningslinjer for brug af Miljøstyrelsens whistleblowerordning.

Du kan foretage indberetning til Miljøstyrelsens whistleblowerordning uden at oplyse din identitet. Det kan du gøre ved at indberette oplysninger til Miljøstyrelsens digitale whistleblowerportal uden at angive kontaktoplysninger.

Hvis du ønsker at være anonym, skal du være opmærksom på, at du ikke oplyser dit navn, adresse, telefonnummer eller andre personhenførbare oplysninger. For at sikre anonymiteten skal du undlade at anvende en arbejdscomputer, iPad eller mobiltelefon, der er på myndighedernes netværk, når du indsender en indberetning.

Din henvendelse behandles af Miljøstyrelsens whistleblowerenhed. Whistleblowerenheden er forankret i HR i Miljøstyrelsen.

Vi kan have behov for at stille spørgsmål for at sikre, at sagen kan oplyses tilstrækkeligt til, at den kan behandles. Hvis du har indsendt oplysninger ind uden at oplyse din identitet eller dine kontaktoplysninger, kan vi kun kommunikere med dig via den digitale whistleblowerportal. Derfor er det vigtigt, at du følger med i sagen ved løbende at logge dig ind, og svare på eventuelle spørgsmål fra os.

Selv om du vælger ikke at være anonym, vil din henvendelse og herunder dine personhenførbare oplysninger blive behandlet med yderste diskretion.

Læs mere i om whistleblowerordningen på siderne:

Retningslinjer for brug af Miljøstyrelsens whistleblowerordning

Behandling af personoplysninger i forbindelse med Miljøstyrelsens whistleblowerordning

Du kan finde og bruge Miljøstyrelsens whistleblowerordning ved at trykke her.