Miljøstyrelsen træffer afgørelse i to sager om import af norsk spildevand med lavt olieindhold

Miljøstyrelsen har truffet endelig afgørelse vedrørende to genoptagne importtilladelser til norsk spildevand med lavt olieindhold. Det betyder, at der ikke længere kan importeres olieholdigt spildevand i henhold til de konkrete tilladelser.

Miljøstyrelsen genoptog i juli måned sagsbehandlingen af to eksisterende importtilladelser til nyttiggørelse af olieholdigt spildevand hos virksomheden Industrial Water Solutions i Stigsnæs (tidligere RGS Nordic).

Genoptagelsen er sket på baggrund af Miljøministeriets juridiske analyse af, hvornår der er tale om, at spildevand med lavt olieindhold er til bortskaffelse, og hvornår det er tale om, at spildevandet er til nyttiggørelse.

Miljøstyrelsen har med rådgivning fra Kammeradvokaten indhentet nye oplysninger i sagerne og på den baggrund truffet nye afgørelser. I de nye afgørelser har Miljøstyrelsen vurderet, at hovedformålet med behandlingen af det affald, som importtilladelserne vedrører, er bortskaffelse, og at importtilladelserne derfor er ugyldige.

Det betyder, at der ikke længere kan importeres olieholdigt spildevand til Danmark i henhold til de konkrete tilladelser. 

Afgørelserne er truffet på baggrund af Miljøstyrelsens nye administrationsgrundlag.

Miljøstyrelsen har i øjeblikket 15 aktuelle anmodninger om tilladelse til import af olieholdigt spildevand under sagsbehandling. Miljøstyrelsen er i gang med at afgøre disse sager efter de nye administrationsgrundlag.