Tips om selvbrunerprodukter og kabiner

Selvbrunerprodukter kan give dig en solbrun farve uden at du behøver udsætte dig for den risiko for solskoldninger og hudkræft, som solen indebærer. Med den viden vi har i dag, er der ikke noget der tyder på, at det virksomme stof i selvbrunerprodukter er kræftfremkaldende eller har andre skadelige virkninger.

Tips om selvbrunerprodukter og -kabiner

  1. Du kan nedsætte risikoen for allergi ved at vælge et produkt uden parfume.
  2. Hvis du vælger et Svanemærket selvbrunerprodukt, får du et af de produkter, der belaster miljøet mindst. Der er først og fremmest tale om en miljøgaranti, men der stilles i et vist omfang også krav til sundheden.  Vær dog opmærksom på, at nogle svanemærkede produkter kan indeholde parfume.
  3. Undgå skjolder ved at smøre et tyndt lag creme på tørre hudområder som fx albuer. Husk at vaske hænder grundigt, så snart du er færdig med at bruge produktet.
  4. Hvis du bruger en kabine, så hold øjne og mund lukket og undgå at indånde produktet.
  5. Personer med astma, sensitiv hud og sår bør konsultere læge inden behandling i en kabine.
  6. Selvbruner yder nogen beskyttelse i solen, men uanset hvilken type selvbruner du bruger, så anbefales det, at man beskytter sig, når man opholder sig i solen.

I øvrigt gælder som ved alt andet kosmetik, at hvis du allergisk, bør du altid læse indholdsdeklarationen, før du køber et produkt, så du kan undgå det eller de stoffer, som du ikke kan tåle.

Læs mere om solbeskyttelse og selvbrunerprodukter

Andre hjemmesider

Videncenter for Allergi