Tips om creme og lotion

De fleste mennesker bruger en creme eller lotion til ansigt eller krop. Cremer og lotions kan indeholde mange forskellige ingredienser, og den typiske risiko ved at bruge cremer er risikoen for at få allergi over for et eller flere indholdsstoffer.

Oftest er det stoffer som parfume eller konserveringsmidler, der er årsag til allergi fra cremer. Men andre indholdsstoffer kan også give allergi, fx plantestoffer. Endelig skal du være opmærksom på, at den type cremer, der indeholder frugtsyrer, kan gøre din hud mere sart over for sol. Nedenstående tips henvender sig primært til voksne og større børn.

Tips om valg af creme og lotion

  • Overvej at vælge produkter uden parfume, hvis du vil forebygge allergi.
  • Undgå at bruge parfumerede produkter på hud med eksem.
  • Hvis du vælger en Svanemærket creme, får du et produkt, der hører til blandt de mindst miljøbelastende, og der er også i vid udstrækning taget hensyn til sundhed. Vær dog opmærksom på, at der godt kan være parfume i.
  • Bruger du en creme med frugtsyrer, så pas ekstra på med at opholde dig i solen. Frugtsyrer gør huden mere sart overfor solen, og du risikerer nemmere at blive skoldet.
  • Hvis du oplever rødme, hævelse eller kløe bør du holde op med at bruge det produkt, du mistænker for at være årsagen. Kontakt læge for at finde ud af, om du er allergisk, og hvad du er allergisk over for.

I øvrigt gælder som ved alt andet kosmetik, at hvis du er allergisk, bør du altid læse indholdsdeklarationen, før du køber et produkt, så du kan undgå det eller de stoffer, du ikke kan tåle.

Læs mere om creme og lotion