Kunstige negle

Der findes groft set to typer af kunstige negle. De, der bliver bygget op oven på den naturlige negl, og de der består af plastnegle, der kan limes oven på den naturlige negl. I begge tilfælde skal du være opmærksom på, at der kan være risici forbundet med at få kunstige negle.

Negle, der bliver bygget op oven på den naturlige negl, består typisk af forskellige akrylforbindelser, akrylater, som f.eks. HEMA. Det gælder de såkaldte ”powder og liquid” negle samt gele-negle. Plastnegle til pålimning forhandles ofte sammen med en hurtigttørrende lim.

Tips om kunstige negle

  1. Vær opmærksom på, at akrylaterne, der anvendes til powder/liquid og gelenegle kan fremkalde allergi.
    Jo mere hudkontakt, du har med stofferne, jo større er allergirisikoen.
    Det anbefales derfor, at disse negle laves af en professionel negletekniker, så det sikres, at de påføres korrekt. Dette er dog ikke en garanti mod at få allergi fra akrylaterne.

  2. Hvis du selv påsætter negletipper i plast, så vær opmærksom på, at den medfølgende lim kan klæbe til hud og øjne på få sekunder.

  3. Læs og følg brugsanvisningen nøje, og opbevar negleprodukter og lim utilgængeligt for børn.

I øvrigt gælder som ved alt andet kosmetik, at hvis du er allergisk, bør du altid læse indholdsdeklarationen, før du køber et produkt, eller får det påført i en negleklinik, så du kan undgå det eller de stoffer, du ikke kan tåle.