Barbermidler

Barberskum, -gele, -sæbe og aftershave indeholder som al anden kosmetik kemikalier. Nogle af de kemikalier der findes i barbergrejet, kan være allergifremkaldende.

Barbering er en hård behandling for huden, da man med en skraber ikke kun fjerner hårene, men også nogle af de yderste, døde hudceller. Barbering efterlader således huden mere sårbar, og nybarberet hud kan derfor være mere modtagelig for allergi og blive lettere irriteret og udtørret.

Nogle barbermidler til vådbarbering som barberskum og barbergele indeholder stoffer, der kan fremkalde allergi – fx parfume og konserveringsmidler. Bruger du også en aftershave med alkohol, udsætter du samtidig din hud for udtørring, som kan føre til irritation og gøre huden mere modtagelig for allergi.

Tips om barbermidler

  • Overvej at undgå produkter med parfume, da disse kan fremkalde allergi. Vær især opmærksom på dette, hvis du har eksem, eller din hud bliver irriteret efter barbering.
  • Hvis din hud bliver irriteret efter barbering, er det også en god ide at undgå produkter med alkohol, der kan udtørre huden og gøre den mere sart.
  • Vælg om muligt produkter med det nordiske miljømærke Svanen – så får du et produkt, der er blandt de mindst miljøbelastende. Der er også i vid udstrækning taget hensyn til sundheden, dog bør du være opmærksom på, at der godt kan være parfume i Svanemærkede produkter
  • Tænk over, hvad du smører på huden efter en barbering. I nogle tilfælde er en uparfumeret fugtighedscreme bedre end en aftershave med højt indhold af alkohol. Hvis du har barberet andre områder som ben eller huden under armene, så undgå også helst cremer, deodoranter og andre produkter med parfume.

I øvrigt gælder som ved alt andet kosmetik, at hvis du er allergisk, bør du altid læse indholdsdeklarationen, før du køber et produkt, så du kan undgå det eller de stoffer, du ikke kan tåle.