Sutteflasker og narresutter

Hvis du vil være sikker på, at dit barn ikke kommer i kontakt med bisphenol A så undgå sutteflasker og narresutter, der er fremstillet af plastmaterialet polycarbonat, der ofte er mærket med forkortelsen ”PC”

Bisphenol A (BPA) er hormonforstyrrende og kan skade fertiliteten. Tidligere var de fleste sutteflasker, der blev solgt i Danmark, fremstillet af plastmaterialet polycarbonat, som kan afgive små mængder af stoffet BPA.

EU har forbudt brug af BPA i polycarbonat til sutteflasker, drikkekopper og –flasker til børn under 3 år.

Skjoldet på narresutter kan i nogle tilfælde også være lavet af polycarbonat, som kan afgive BPA. Der findes dog mange forskellige typer af sutter, hvor skjoldet ikke er af polycarbonatplast. Afgivelsen af BPA fra narresutter med skjold af polycarbonat er målt, og de undersøgelser, der er lavet, viser, at der ikke er nogen risiko ved, at et barn anvender sutter med skjold af polycarbonat.

Tip om narresutter

  • Hvis du vil undgå at dit barn udsættes for BPA fra narresutter kan du vælge at købe sutter, hvor skjoldet er lavet af et andet materiale end polycarbonat. Vær opmærksom på, at der kan være tilfælde, hvor du ikke kan se, hvilken plasttype sutten er lavet af. Vælg i stedet en sut, hvor det er angivet, hvilken plasttype, der er brugt.