Tips om produkter, der indeholder væsker

Badeforhæng, sæbeholdere og tandbørstekrus med farvede eller klare væsker. Der er masser af den slags produkter på hylderne – og de er fuldt lovlige. Du skal dog være opmærksom på de kemikalier, du udsættes for, hvis produktet går i stykker. En revne er nok til, at der kan sive væske ud.

Miljøstyrelsens undersøgelser viser, at der er forskel på hvor farlig væsken er. Produkterne indeholder en vandig væske eller en olie - og i flere tilfælde både en olie og en vandig væske.

Hvis væsken er en olie, så skal du være ekstra påpasselig. Hvis du er uheldig og kommer til at drikke af en olievæske, kan du risikere at få kemisk lungebetændelse. Hvis væsken kommer på huden kan huden blive rød og irriteret.

Det kan være svært at gennemskue, hvornår der er tale om en olievæske.

Derfor anbefaler Miljøstyrelsen, at du altid passer på, så risikoen for at produkterne går i stykker er mindst mulig, uanset hvilken type af væske, der er i produkterne .

Tips om produkter, der indeholder væsker

  • Pas på produktet ikke går i stykker

  • Brug aldrig produktet til fødevarer eller som drikkekrus

  • Brug aldrig produktet som legetøj

  • Vær opmærksom på at børn som regel synes, at produkterne er spændende, og kan finde på at drikke væsken, fordi den ligner saft

  • Hvis produktet går i stykker, kan du kontakte forhandleren og klage over produktet

Hvis uheldet er ude og du eller dit barn kommer til at drikke en olievæske, så FORSØG IKKE AT KASTE OP eller HOSTE. Så kommer væsken ned i lungerne. DRIK MÆLK og søg straks lægehjælp.

Hvis huden bliver irriteret og rød efter kontakt med en olievæske, så bør du gå til lægen.