Fra ansøgning til onboarding

Hvad sker der, når du har sendt os en ansøgning?

Vi har mange forskellige faglige medarbejdere i Miljøstyrelsen, men nogle af de kompetencer, der går på tværs, som vi er på udkig efter, er at du er:

Du er en dygtig formidler både i skrift og tale, som kan oversætte og inspirere med afsæt i egen faglige viden. Du formår at gøre faglig viden relevant for modtageren, Du er skriftlig stærk og kan formulerer dig præcist og forståeligt både på dansk og engelsk.

Du er en holdspiller, som kan inddrage, engagere og etablere kontakt til relevante interne og eksterne aktører. Du er imødekommende og hjælpsom og har lyst til at være opsøgende og skabe relationer. Du er åben, nysgerrig og tager ansvar for den fælles opgave. 

Du er grundig og systematisk, så opgaverne kvalitetsmæssigt er helt i top. Du har fokus på kvalitet og detaljer, er fagligt ambitiøs, vedholdende og systematisk.

Du skal kunne analysere et opgaveområde fagligt og følge en sag fra start til slut, hvilket kræver administrativ, juridisk og politisk forståelse. Du skal have blik for faglighedens anvendelighed og orientere dig mod slutbrugeren og den samfundsmæssige kontekst. Du kan planlægge og koordinere. 

Du kan finde løsninger tværs af fagområder og se muligheder i forandring. Du skal have fokus på at levere resultatet.

Miljøstyrelsen som arbejdsplads

Her kan du læse om vores arbejdsplads

Om Miljøstyrelsen

Læs om vores opgaver og organisering

Miljøstyrelsen i Odense

Se hvor du skal arbejde

Ledige stillinger

Se alle ledige stillinger

Vi tager ikke imod uopfordrede ansøgninger. Alle vores ledige stillinger bliver slået op her

Hvis din ansøgning bliver udvalgt

Vi forsøger at tilpasse ansøgningsprocessen, så den altid matcher den ledige stilling og de profiler, der søges. Det er derfor ikke altid, du skal igennem alle nedenstående dele i ansøgningsprocessen:

  • I visse tilfælde foretager vi en telefonscreening af udvalgte kandidater. Ved en telefonscreening vil vi bl.a. spørge ind til din motivation for at søge arbejde i Miljøstyrelsen.
  • Inden første samtale kan du blive bedt om at gennemføre en personligheds- og færdighedstest, eller du kan få udleveret en case, som du skal løse inden samtalen, og som vil blive brugt som udgangspunkt for samtalen.
  • Til samtalen vil der deltage et ansættelsesudvalg og evt. en konsulent fra vores eksterne rekrutteringsbureau. Ansættelsesudvalget vil som udgangspunkt bestå af en tillidsrepræsentant, kontorchefen, funktionsleder og eventuelt en medarbejder.
  • Ved enkelte stillinger vil vi indkalde kandidater til en 2. samtale

Hvis du bliver tilbudt ansættelse, vil du modtage et løntilbud, som du sammen med din tillidsrepræsentant i Miljøstyrelsen skal gennemgå. Ønsker du at forhandle din løn, sker det gennem din tillidsrepræsentant. Når du har accepteret et løntilbud, modtager du et ansættelsesbrev og kan glæde dig til at starte i Miljøstyrelsen.

Onboarding – sådan bliver din opstart i Miljøstyrelsen

Ca. 1 uge inden din første arbejdsdag vil du modtage en velkomstpakke med information om din første arbejdsdag samt velkomstmateriale, så du kan lære din nye arbejdsplads bedre at kende.

På din første dag vil du blive budt velkommen i Miljøstyrelsen af din nye tutor, som vil sørge for, at du falder godt til på din nye arbejdsplads. Hvis der er mange nye medarbejdere, der starter samme dag, vil vores direktør samle alle nye til en fælles velkomst.

Du vil få udleveret din computer og arbejdstelefon, og herefter vil din tutor sørge for at introducere dig til dine nye kollegaer i din enhed.

Din første tid i Miljøstyrelsen bliver en kombination af sidemandsoplæring og fælleskurser.

Sammen med dine andre nye kollegaer skal du deltage på forskellige introduktionskurser, som skal være med til at klæde dig bedst muligt på og lære Miljøstyrelsen at kende. Du vil bl.a. blive undervist i brugen af vores dokumenthåndteringssystem, F2, og du bliver introduceret i, hvad det vi sige at arbejde i en styrelse.

Efter 2 måneder skal du til 2-måneders samtale med din kontorchef, hvor I snakker sammen om, hvordan din opstart går.