Tip om Sankt Hans

Midsommervisen, tændte Sankt Hans-bål, hekse på vej til Bloksbjerg og hygge med vennerne. Få miljøtips til årets lyseste aften.

Tips om Sankt Hans – miljø og sundhed

  • Grill på en sund og miljøvenlig måde. Undgå at bøffer og pølser udsættes for flammer og brankes. Det kan afgive usunde stoffer til kødet.

  • Husk hygiejnen, når grilltangen svinges. Brug forskellige tallerkener og bestik til råt og stegt kød samt grøntsager.

  • Tilbered kun den mad, du regner med bliver spist, så du undgår madspild. Og gem dine rester på køl – så har du mad til dagen efter.

  • Brug kun rent og tørt træ til bålet, så din udledning af giftige partikler er så lav som muligt. Og undlad malet eller trykimprægneret træ eller andet affald til dit bål.

  • Hold myggene på afstand: Brug lange ærmer og lange bukser, så huden dækkes, brug kun godkendte myggemidler og tjek etiketten, før du sprayer løs.

  • Pas godt på dyrene – tjek bålet før du sætter ild til, så dyr ikke dør i flammerne. Små dyr har det nemlig med at gemme sig og bygge huler i bunken af grene og kviste.