Puljen for tilskud til ulvesikring af hegn er igen åben

Den 4. september 2024 åbner den tredje og sidste ansøgningsrunde til puljen for tilskud til ulvesikring af hegn. Puljen er åben for ansøgning frem til 16. oktober.

Det er nu igen muligt at søge om tilskud til ulvesikring af hegn til eksempelvis fårefolde. Foto: Colourbox

Husdyrholdere i hele Jylland har nu igen mulighed for at søge tilskud til at ulvesikring af hegn omkring folde med små husdyr som får og geder. På forsøgsbasis kan husdyrholdere, som har haft ulveangreb på større husdyr såsom køer, heste og æsler, inden for tre år fra ansøgningsrundens start, også søge tilskud.

Midlerne til ulvesikring af hegn kommer fra en pulje, som i 2024 er åben for ansøgninger tre gange om året, og man skal søge inden for et afgrænset tidsrum for at komme i betragtning. Årets tredje og sidste ansøgningsrunde åbner den 4. september 2024, og ansøgningsfristen er den 16. oktober.

Tilskud til eksisterende og nye hegn

Tilskuddet dækker i udgangspunktet udgifterne til opgradering af eksisterende hegn, men man kan også bruge det til at dække merudgiften ved etablering af nye ulvesikrede hegn. Der kan søges om tilskud til ulvesikring af både stationære og mobile hegn.

Tilsagn om tilskud bliver ikke givet efter først-til-mølle-princippet, men Miljøstyrelsen behandler ansøgningerne efter fastsatte prioriteringskriterier. Derfor er det vigtigt, at ansøgerne sikrer sig, at ansøgningsskemaet er udfyldt korrekt, og at alle relevante oplysninger er vedlagt. Oplysninger om prioriteringskriterierne fremgår af hjemmesiden.

Skulle der opstå et særligt og akut behov for ulvesikring af hegn, har Miljøstyrelsen oprettet en akutordning. Akutordningen kan søges løbende i tilfælde af gentagne ulveangreb i samme fold og et deraf følgende øjeblikkeligt behov for at ulvesikre hegnene. 

Tredje ansøgningsrunde 2024: Ulvesikring af hegn

Værd at vide om tilskud til ulvesikrede hegn

  1. Tilskudsordningen gælder i hele Jylland

  2. Husdyrholdere, som har haft ulveangreb på større husdyr såsom køer, heste og æsler kan også på forsøgsbasis få tilskud til ulvesikring af hegn

  3. Tilskuddet dækker udgifterne til opgradering af eksisterende hegn, dog max 20 kr./m

  4. Der kan også søges om tilskud til ulvesikring ved nyetablering af hegn. Miljøstyrelsen dækker merudgifterne til ulvesikring af det nye hegn, dog max 20 kr./m  

  5. Miljøstyrelsen yder tilskud til ulvesikring af mobile og stationære hegn