Endeligt påbud til virksomheden Nordic Waste og endeligt tålepåbud til berørte lodsejere afsendt af Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsen har den 21. januar sendt virksomheden Nordic Waste A/S i Randers endeligt påbud om afværgning af miljøskade og sikkerhedsstillelse. Samtidigt har Miljøstyrelsen udsendt tålepåbud til berørte lodsejere ledsaget af et forklarende følgebrev.

Miljøstyrelsen har den 21. januar 2024 sendt et endeligt påbud til Nordic Waste A/S om, at virksomheden skal træffe de nødvendige foranstaltninger i forbindelse med den overhængende fare for miljøskade i Alling Å. Samtidig får virksomheden også som tidligere varslet en afgørelse om at stille finansiel sikkerhed for de skønnede omkostninger.

Miljøstyrelsen har også sendt et endeligt tålepåbud til berørte lodsejere. Tålepåbuddet er en forudsætning for, at virksomheden eller eventuelt Miljøstyrelsen kan foretage den nødvendige indsats for at afværge miljøskade, hvis indsatsen skulle påvirke de berørte lodsejeres grunde.

Miljøstyrelsen forklarer i følgebrevet til lodsejerne, at selvom virksomheden har indgivet konkursbegæring, er det ikke til hinder for, at Miljøstyrelsen udsteder påbud og stiller krav om finansiel sikkerhed. Disse krav vil blive rettet mod konkursboet.

Det understreges i følgebrevet, at selvom man har modtaget et tålepåbud, så er det ikke sikkert, at ens ejendom i sidste ende vil blive påvirket af de forebyggende indsatser. Randers Kommune har allerede forebyggende indsats på nogle ejendomme. Såfremt det vil blive nødvendigt at benytte yderligere ejendomme, vil ejerne blive kontaktet direkte.

Påbud til virksomheden og tålepåbud til lodsejerne kommer på baggrund af en afgørelse fra Randers kommune af 23. december 2023, hvor det blev konkluderet, at der er overhængende fare for en miljøskade på Alling Å samt visse arter.

Yderligere oplysninger kan findes på Miljøstyrelsens hjemmeside www.mst.dk eller ved kontakt til  Miljøstyrelsens pressetelefon på: 41 31 85 70.