Ophør af midlertidig dispensationspraksis for brændeovne og pejseindsatse

Miljøstyrelsen varsler ophør af midlertidig dispensationspraksis per den 1. januar 2024 ved leveringsforsinkelse af brændeovne og pejseindsatse produceret før 1. januar 2003 i forbindelse med ejerskifte af fast ejendom.

Ansøgning om dispensation fra 12-månedersfristen for brændeovne og pejseindsatse produceret før 1. januar 2003 grundet leveringsforsinkelse ved køb af ny brændeovn eller pejseindsats, skal derved være modtaget hos Miljøstyrelsen senest den 31. december 2023. Ansøgere opfordres til at ansøge i god tid.

Har Miljøstyrelsen modtaget ansøgning om dispensation senest den 31. december 2023, kan Miljøstyrelsen give dispensation i 12 måneder fra datoen, hvor udskiftning eller nedlæggelse skulle være sket, når det i form af kvittering for køb af ny brændeovn eller pejseindsats med oplysning om forventet leveringsdato kan dokumenteres, at udskiftningen ikke er sket inden for den oprindelige frist på 12 måneder som følge af leveringsproblemer.

Du kan søge om dispensation ved at sende en mail til ejerskifte@mst.dk med dokumentation for køb af brændeovn og/eller pejseindsats samt for leveringsdato. Husk at angive dit journalnummer (J.nr.) i dispensationsanmodningen.

Der gives ikke dispensation til, at fristen kan forlænges ved nedlæggelse af brændeovne og/eller pejseindsatse i tilfælde, hvor leveringsforsinkelse ikke kan dokumenteres.

Miljøstyrelsen gør opmærksom på, at der fortsat vil være leveringsforsinkelse på nogle brændeovne og pejseindsatse efter den 31. december 2023, og Miljøstyrelsen opfordrer derfor til at bestille en ny brændeovn eller pejseindsats i god tid. Kan du ikke få din brændeovn eller pejseindsats leveret inden din frist, anbefaler Miljøstyrelsen, at du undersøger leveringstider på andre brændeovne og pejseindsatse og evt. ændrer din ordre.