Miljøstyrelsens foreløbige vurdering af genoptagne importtilladelser er nu klar

Miljøstyrelsen genoptog i juli måned sagsbehandlingen af to eksisterende importtilladelser til nyttiggørelse af olieholdigt spildevand hos virksomheden IWS (tidligere RGS Nordic). Genoptagelsen er sket på baggrund af Miljøministeriets juridiske analyse af, hvornår der er tale om, at spildevand med lavt olieindhold er til bortskaffelse, og hvornår det er tale om, at spildevandet er til nyttiggørelse.

Miljøstyrelsen har indhentet nye oplysninger i sagerne og på den baggrund udarbejdet påtænkte afgørelser. Disse påtænkte afgørelser har styrelsen i dag sendt til de relevante parter, som nu har mulighed for at fremkomme med bemærkninger hertil, inden styrelsen træffer endelig afgørelse i sagerne.

Miljøstyrelsen har i de påtænkte afgørelser foreløbigt vurderet, at der i de konkrete sager er tale om import af affald til bortskaffelse, og at importtilladelserne er ugyldige.

Alle sagsbehandlingsskridt i forbindelse med genoptagelse af sagerne er sket på baggrund af rådgivning fra Kammeradvokaten, ligesom Miljøstyrelsen vil rådføre sig med Kammeradvokaten i forbindelse med styrelsens endelige afgørelse af sagerne, når parterne har haft mulighed for at kommentere på det fremsendte.