Tips om plejemidler til børn

Jo mindre mængder kosmetik du bruger til dit barn jo bedre. Små børn og babyer har ikke det samme behov for sæbe og shampoo som voksne. Mange produkter, selv de der er målrettet børn og babyer, indeholder parfume og andre allergifremkaldende stoffer, som man helst vil skåne små børn og babyer for.

Det er en god ide at være opmærksom på indholdsdeklarationen, når du vælger plejeprodukter til dit barn. Selv om produkterne er markedsført som specielt egnede til babyer og børn, kan de fx indeholde parfume og allergifremkaldende konserveringsmidler. Og det er ikke kun cremer og sæber, men også bleer og vådservietter, der kan indeholde parfume og konserveringsmidler. En nem måde at fravælge disse produkter på, uden at være nødt til at lære de kemiske navne, er at gå efter Svanemærkede produkter til børn. De må nemlig hverken indeholde parfume, allergifremkaldende konserveringsmidler eller stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Tips om plejemidler til børn

  1. Hvis du helt kan undvære at bruge vådservietter, skåner du dit barn for at blive udsat for parfume og konserveringsmidler, som der kan være i nogle vådservietter. Brug evt. vand og engangsvaskeklude.
  2. Hvis du vælger Svanemærkede bleer, er du sikker på, at bleerne ikke indeholder lotion eller parfume samt at indholdet af allergifremkaldende stoffer er begrænset mest muligt.
  3. Begræns så vidt muligt brugen af sæbe, shampoo og lotions til dit barn. Til daglig er det nok at vaske din baby i vand uden at bruge olie eller lotion bagefter. Hvis du synes, din baby har tør hud, så tal med lægen eller sundhedsplejersken.
  4. Hvis du vælger Svanemærket sæbe, shampoo og creme til dit barn, får du produkter uden parfume og uden stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende eller have andre sundhedsvirkninger, som kan være skadelige på sigt.
  5. Brug den mængde tandpasta, der svarer til en ært til dit barn, og gør det til en god vane at spytte rester ud i stedet for at sluge dem.

I øvrigt gælder, at hvis dit barn er allergisk, bør du altid læse indholdsdeklarationen, før du køber et produkt, så du kan undgå det eller de stoffer, barnet ikke kan tåle.

Læs mere på siden om plejemidler til børn

Læs mere om plejemidler til børn

Gravide og børn

Tips om tandpleje

Tips om solbeskyttelse

Om allergi og kosmetiske produkter

Om miljømærker

Andre hjemmesider

Videncenter for Allergi