Copenhagen Infrastructure Partners (CIP): Indkaldelse af idéer og forslag angående etablering af Fjord Power-To-X

Miljøstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med idéer og forslag til indholdet af miljøkonsekvensrapport for projektet Fjord Power-to X. Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) ønsker at opføre et Power-to-X-anlæg (PtX) til fremstilling af Sustainable Aviation Fuel (SAF), der kan anvendes som brændstof til luftfartsektoren. Selve produktionsanlægget ønskes etableret på et areal ved Nordjyllandsværket nordøst for Aalborg. Ud- og indskibning af produkter forventes primært at ske via Nordjyllandsværkets havneanlæg, Port of Aalborg North. I projektet indgår der planer om levering af kuldioxid til processen fra Nordværk I/S affaldsforbrænding og Aalborg Portlands produktionsanlæg, samt en levering af ilt til retur til Aalborg Portland. Begge disse virksomheder er placeret syd for Limfjorden. Der ønskes derfor etableret tre rørføringer under Limfjorden, hvor forskellige alternative ruter undersøges. Vand og energi til produktionsanlæggets elektrolyseenhed planlægges leveret via henholdsvis Energinet og Aalborg Forsyning. Der ønskes anvendt elektricitet fra primært vedvarende energikilder så som sol og vind. Idéer og forslag til miljøkonsekvensrapporten skal være modtaget senest den torsdag den 15. december 2022.

Projektet er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 1 og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) skal derfor udarbejde en miljøkonsekvensrapport, inden Miljøstyrelsen kan vurdere, om projektet kan gennemføres.

Miljøkonsekvensrapporten beskriver projektets virkninger på miljøet og de afværgeforanstaltninger, der er nødvendige for at begrænse eventuelle skader.

Miljøstyrelsen har udarbejdet et idéoplæg, der beskriver baggrunden for projektet, de undersøgelser, som nu sættes i gang, samt borgernes muligheder for at komme med input.

- Læs Idéoplæg for Fjord Power-to-X

Vi gør opmærksom på, at der er åbenhed i Miljøstyrelsens sagsbehandling, og at høringssvar i miljøsager er omfattet af reglerne om aktindsigt. For god ordens skyld skal vi derfor oplyse, at tilkendegivelser samt navn og adresse på hvem, der er kommet med tilkendegivelsen vedr. sagen, vil kunne optræde i Miljøstyrelsens afgørelse, som bl.a. offentliggøres på www.mst.dk/annoncer. Enhver, som er interesseret, kan bede om at få en kopi af indkomne høringssvar. Derudover vil modtagne bemærkninger kunne blive forelagt ansøgeren til kommentering, hvis vi skønner, at det er nødvendigt.

Offentliggørelse

Miljøstyrelsens afgørelse offentliggøres udelukkende digitalt. Materialet kan tilgås på www.mst.dk.

Offentligheden har adgang til sagens øvrige oplysninger med de begrænsninger, der følger af lovgivningen.

Henvendelse

Ideer og forslag skal være skriftlige og sendes til Miljøstyrelsen pr. mail på mst@mst.dk, på tlf. 72 54 40 00 eller pr. brev til Tolderlundsvej 5, 5000 Odense C

Bemærk at fremsendelse pr. brev i gennemsnit tager 6 omdelingsdage og i visse tilfælde længere.

Anfør venligst dit navn og adresse samt vores j.nr. 2022 - 85191 på henvendelsen

Sådan håndterer Miljøstyrelsen Virksomheder dine personoplysninger