Projektet skulle oprindeligt have været afsluttet ved udgangen af 2020, men blev på grund af Covid-19-relaterede forsinkelser forlænget med to måneder. Projektets overordnede formål har været at skabe en ny type urban produktionsenhed, som ved hjælp af ny teknologi skaber en stabil forædling af det svampemycelie-gennemvoksede kaffegrums, der er tilovers efter produktion af østershatte til et umami-smagende, -proteinrigt pulver. Koncept og forretningsideen er at markedsføre dette ressource-cirkulære, klimavenlige, ikke-animalske, næringsrige og velsmagende produkt som ny fødevareingrediens. Ambitionen har været at skabe den første produktionsenhed af sin art i verden. Derudover har projektet haft til formål at bidrage til løsningen af to konkrete udfordringer:
- at anvende de næringsstoffer der findes i store mængder i kaffegrums, som tidligere ikke er blevet udnyttet optimalt
- at skabe nye lokalt producerede proteinrige og umami-smagende fødevareingredienser til erstatning for mere miljøbelastende proteinkilder