Projektet blev gennemført i en forstad til Aarhus, Danmark, og involverede 25 husstande over en periode fra 2020 til 2023. Testområdet blev valgt baseret på en høj tæthed af brændeovne med hyppig brug og en placering, der var afskærmet fra andre forureningskilder. Dette setup gav mulighed for at vurdere effekten af forskellige tiltag under virkelige forhold.
Samlet understreger resultaterne af dette projekt vigtigheden af en kombineret indsats, der omfatter teknologiske forbedringer, optimering af installationer og ikke mindst uddannelse af brugerne.
Alle de afprøvede interventioner - herunder nye ovne, skorstene, filtre, trækoptimering og brugeruddannelse - viste potentiale til at reducere emissioner. På baggrund af målingerne foretaget i projektet er der ikke en enkelt type af intervention der skiller sig ud som den mest effektive. Det konkluderes i stedet at de opnåede reduktioner i høj grad afhang af den enkelte installations tilstand og ikke mindst brugerens fyringsvaner. Dette understreger vigtigheden af en helhedsorienteret tilgang til problemet.