Phelimin er et nyt produkt, der sigter mod behandling af patienter, der lider af PKU, Føllings sygdom. MipSalus er en pharmaceutisk udviklingsvirksomhed, Ultraaqua er leverandør af vandteknologi, og Process Design har bidraget med udvikling af ny destillationsteknologi. De industrielle parter har i projektet udviklet og etableret en facilitet til demonstration og dokumentation af løsninger til implementering af cirkulær økonomi i opskaleret produktion af Phelimin.
De primære ressourcemæssige og økonomiske udfordringer i etableringen af en industriel produktion af Phelimin er et stort forbrug af Gly-Phe, synteseolie, ethanol, fosfatsalte og Purified Water. I projektet er – sideløbende med en optimering og opskalering af produktionsprocessen - udviklet og dokumenteret teknologiske løsninger, der viser, at det er muligt i vid udstrækning at genvinde disse ressourcer. Der er i projektet udviklet, afprøvet og dokumenteret teknologiske løsninger inden for genvinding og genanvendelse af de ovennævnte komponenter. Ved implementering af nye cirkulære løsninger har det vist sig muligt at reducere forbruget af forbrugskomponenterne med følgende effektiviteter: Synteseolie 75-80%, Ethanol 75-80%, Fosfor 80-85%, Gly-Phe 50-60%, Purified Water 75%.
Projektets resultater demonstrerer, at det teknologisk er muligt at opnå en substantiel reduktion i forbruget af kritiske ressourcer ved den aktuelle pharmaproduktion gennem genvinding og genanvendelse. Resultaterne bidrager således til det overordnede mål mod en mere bæredygtig og cirkulær pharmaceutisk produktion. Tidlig udvikling og anvendelse af dette “circular-by-design” princip i udviklingen af ny pharmaproduction vil være essentiel for at styrke sektorens bæredygtighed.