Kortlægning af markedet for bionedbrydelige haglskåle

Projektet har til formål at kortlægge markedet for bionedbrydelige haglskåle i Danmark. Samtidig ar der samlet op på gældende lovgivning og standarder for bionedbrydelighed.På baggrund af en teknisk kortlægning er der udarbejdet et idékatalog over materialer, der potentiel kan anvendes til fremstilling af haglskåle. Disse er vurderet ud fra markedsmodenhed, forarbejdningsmuligheder, priser og egenskaber.Endvidere er der gennemført "proof of concept" forsøg med accelererede nedbrydningsforsøg i jord for haglskåle i fire materialer. Det kan på dette grundlag ikke afgøres om materialet, som haglskålene er lavet af, fuldstændigt nedbrydes, eller hvor lang tid nedbrydningen tager i de forskellige miljøer.

Projektet har til formål at kortlægge markedet for bionedbrydelige haglskåle i Danmark. Samtidig ar der samlet op på gældende lovgivning og standarder for bionedbrydelighed.

På baggrund af en teknisk kortlægning er der udarbejdet et idékatalog over materialer, der potentiel kan anvendes til fremstilling af haglskåle. Disse er vurderet ud fra markedsmodenhed, forarbejdningsmuligheder, priser og egenskaber.

Endvidere er der gennemført "proof of concept" forsøg med accelererede nedbrydningsforsøg i jord for haglskåle i fire materialer. Det kan på dette grundlag ikke afgøres om materialet, som haglskålene er lavet af, fuldstændigt nedbrydes, eller hvor lang tid nedbrydningen tager i de forskellige miljøer.

Læs publikation