Det sker gennem et kort spørgeskema, som skal bidrage til en bredere forståelse af, hvordan limprodukterne bruges i praksis, og om de giver anledning til gener som f.eks. rødme, kløe, svie eller allergiske reaktioner – eller om de opleves som helt uproblematiske.
Unge er blandt de hyppigste brugere af lim til kunstige negle og vipper – og derfor er det netop dem, Miljøstyrelsen gerne vil høre fra.
“Vi vil gerne høre direkte fra de unge, som bruger produkterne. Giver limen gener – hvor tit bruges den og hvor køber de unge limen? Deres erfaringer er vigtige input til vores undersøgelse, og jeg håber at rigtig mange unge har lyst til deltage og dele deres oplevelse” siger Stephanie Warming Kavan fra Miljøstyrelsen.
Spørgeskemaet tager kun fem minutter at udfylde, er helt anonymt og er åbent i én uge frem til mandag 19. maj 2025.
I modsætning til farvet kosmetisk lim, som typisk reguleres under kosmetiklovgivningen, er kendskabet til indhold og risici ved gennemsigtig lim begrænset. Disse produkter er nemlig ikke nødvendigvis underlagt de samme krav – og Miljøstyrelsen vil nu undersøge nærmere om det er tilstrækkeligt til at beskytte forbrugerne.
Yderligere oplysninger
Stephanie Warming Kavan, Miljøstyrelsen, tlf. 21 57 84 09, stkav@mst.dk
Spørgeskema
Besvar spørgeskemaet
https://forcetechnology.getfeedback.com/r/gVqx5eA7
Spørgeskemaet tager kun fem minutter at udfylde, er helt anonymt og er åbent i én uge frem til mandag 19. maj 2025.
Fakta om undersøgelsen
Formålet med projektet er at undersøge, om de gennemsigtige limprodukter som bruges til for eksempel kunstige negle og vipper er tilstrækkeligt reguleret, og om de udgør en sundhedsrisiko for forbrugere – især unge. Projektet skal afdække, hvilke stoffer der findes i produkterne, og vurdere, om brugen kan være skadelig. Det sker gennem kemiske analyser og risikovurdering.
Læs nyhed