Miljøstyrelsen fører tilsyn med import af olieholdigt spildevand

Miljøstyrelsen har den seneste måned været på affaldskontrol flere steder i landet. Styrelsen har blandt andet kontrolleret et skib med olieholdigt spildevand.

Miljøstyrelsen har fredag d. 6. oktober gennemført tilsyn med et skib med olieholdigt spildevand. Som led i styrelsens tilsynsopgave er der udtaget prøver, som skal analyseres for flere forskellige stoffer med henblik på at fastlægge, hvorvidt det importerede spildevand ligger inden for rammerne af den godkendelse, der er givet til den pågældende transport.

Prøveudtagningen er foretaget af akkrediterede fagpersoner i samarbejde med repræsentanter fra Miljøstyrelsen.

Såfremt Miljøstyrelsen bliver opmærksom på ulovlige forhold i forbindelse med tilsynet, sikrer Miljøstyrelsen håndhævelse ved indskærpelse eller politianmeldelse i overensstemmelse med sædvanlig praksis.

Fakta om affaldstilsyn
Miljøstyrelsen er myndighed i forhold til behandlingen af anmeldelser om import og eksport af affald. Miljøstyrelsen er ligeledes tilsynsmyndighed, når samme affald er undervejs. I forbindelse med gennemførelsen kontrollerer Miljøstyrelsen bl.a., at der foreligger gyldigt samtykke til anmeldelsen, at transporten er varslet korrekt, at affaldet er klassificeret korrekt og i øvrigt overholder bestemmelserne givet i samtykket til anmeldelsen.