Betaling af jagttegnet skal tilmeldes PBS på ny

Mange jægere får i disse dage digital post fra Miljøstyrelsen om, at de skal forny deres tilmelding til PBS inden udgangen af januar, hvis de fortsat vil betale for jagttegnet via Betalingsservice.

Det er altid sundt at være skeptisk over for digitale henvendelser om, at man skal forny en tilmelding, klikke på et link eller lignende. Jægerne kan dog tage det helt roligt, når de i disse dage modtager besked om, at der er digital post fra Miljøstyrelsen, og at de skal klikke på et link til PBS for at forny deres tilmelding, hvis de fortsat vil betale jagttegnet via Betalingsservice.

Henvendelsen er autentisk, Miljøstyrelsen er afsenderen, og det er rigtigt, at alle jægere skal oprette en ny betalingsaftale i PBS, hvis de fortsat vil betale for jagttegnet via Betalingsservice.

Baggrunden er, at Miljøstyrelsen overtager rollen som kreditor hos PBS fra Naturstyrelsen, som tidligere havde ansvaret for at opkræve jagttegnsafgiften. I 2016 overgik ansvaret til Miljøstyrelsen i forbindelse med en ressortændring i ministeriet, men PBS-ordningen kørte videre i Naturstyrelsens regi.

Nu skal aftalen imidlertid fornyes, og Forbrugerombudsmanden har afgjort, at Miljøstyrelsen ikke uden videre kan flytte jægernes PBS-tilmeldinger til den nye aftale. Jægerne skal derfor aktivt tilmelde sig den nye aftale, hvis de fortsat ønsker at betale jagttegnet via PBS.

Brevene bliver udsendt i disse dage. Langt hovedparten af jægerne modtager brevet via digital post med et direkte link til tilmelding til den nye PBS-aftale, mens jægere, der er fritaget digital post vil modtage et fysisk brev i løbet af den kommende uge.