En række hånddesinfektionsprodukter med aktivstoffet aktive klor er tilbagekaldt

En række hånddesinfektionsprodukter med aktivstoffet aktive klor er tilbagekaldt

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har i 2020 tilbagekaldt en række hånddesinfektionsprodukter med aktivstoffet aktive klor. Kemikalieinspektion har tilbagekaldt følgende produkter:
• Den 21. april 2020 produktet Biolyt, som blev forhandlet af JFN.dk
• Den 21. april 2020 produktet ANK-Anolyte, som blev forhandlet af Envirolyte Technology ApS
• Den 6. maj 2020 produkterne TOUCAN ECO, TOUCAN ECA og TOUCAN Aquaox som blev forhandlet af MetroLine ApS.

Produkter med aktivstoffet aktive klor skal i henhold til biocidforordningen godkendes inden disse produkter må markedsføres som hånddesinfektion. Tilbagekaldelserne er fortaget på baggrund af, at disse produkter blev markedsført som hånddesinfektion uden at have den nødvendige godkendelse eller dispensation.

”Virksomhederne har solgt produkterne som hånddesinfektion uden, at produkterne er godkendte til anvendelse som hånddesinfektion. Produkterne indeholder aktivstoffet aktiv klor. Produkter med aktivstoffet aktiv klor skal i henhold til EU´s biocidforordningen godkendes før de må anvendes som hånddesinfektion. Det er altid den enkelte virksomheds ansvar, at produktet ved markedsføringen lever op til lovgivningen Det har virksomheder ikke sikret, hvorfor produktet er ulovligt at markedsføre”, siger Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen.
Tilbagekaldelserne har betydet, at virksomhederne har skulle udsende et tilbagekaldelsesbrev til forhandlere og brugere som har købt produkterne inden for det sidste år fra de respektive tilbagekaldelsesdatoer.
Påbudene er givet i henhold til kemikalielovens § 48, stk. 2, nr. 3.

For yderligere information kontakt venligst:
Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen på: 2162 5966.