Hånddesinfektionsprodukt tilbagekaldes

Miljøstyrelsen tilbagekalder endnu et hånddesinfektionsprodukt, hvis aktivstof bl.a. er baseret på stoffet DDAC. Virksomheden har ikke kunnet fremlægge dokumentation for, at DDAC er virksomt over for vira.

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 8. juni 2020 påbudt virksomheden MTM Service Aps at tilbagekalde hånddesinfektionsproduktet ”MTM Hånddesinfektion” fra forhandlere og brugere.

”MTM Service ApS har solgt et hånddesinfektionsprodukt, hvis aktivstof bl.a. er baseret på DDAC (Didecyldimethylammonium chloride). Virksomheden har ikke kunnet fremlægge dokumentation for, at DDAC er virksomt over for vira i dens hånddesinfektionsprodukter, idet virksomheden ikke har kunne fremlægge dokumentation for, at kravet om at hånddesinfektionsprodukter inden for en nærmere fastsat tidramme skal virke over for vira. Derved har MTM Service ApS fortaget vildledende markedsføring, jf. kemikaliereglerne”, siger Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen.

Det betyder, at MTM Service ApS skal udsende et tilbagekaldelsesbrev til evt. forhandlere og brugere, som har købt produktet siden 28. april 2019, og efter udløbet af fristen for at efterkomme påbuddet (to hverdage), inden tre hverdage fremsende dokumentation til Kemikalieinspektionen, for at påbuddet er efterkommet.

Påbuddene er givet i henhold til kemikalielovens § 48, stk. 2, nr. 3.

For yderligere information kontakt venligst: Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen på: 2162 5966.