Hånddesinfektionsprodukt i emballage, der kan forveksles med fødevarer, tilbagekaldes.

OPDATERET, SE NEDENFOR. Hånddesinfektionsproduktet ”WiSH Håndsprit 85%” fra SEiMEi ApS tilbagekaldes, da produktets emballage kan forveksles med virksomhedens fødevareemballager

OPDATERING 29.7. MILJØSTYRELSEN HAR GIVET DISPENSATION. LÆS NYHEDEN: Miljøstyrelsen giver dispensation til håndspritprodukter i fødevareemballage

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 17. juli 2020 påbudt virksomheden SEiMEi ApS straks at tilbagekalde hånddesinfektionsproduktet ”WiSH Håndsprit 85%” fra forhandlere og brugere.

”SEiMEi ApS har markedsført et hånddesinfektionsprodukt i en emballage, som kan vildlede forbrugerne, da flasken med ”WiSH Håndsprit 85%” i fremtoning og design af emballagen og etiketten efter Kemikalieinspektionens vurdering kan forveksles med fødevareprodukter.”, siger Kim Holm Boesen, kontorchef i Miljøstyrelsen.

Kemikalieinspektionen har i påbuddet beskrevet, at når de samme juiceflaskeemballager anvendes som emballage til både hånddesinfektion og fødevareprodukter, er det vigtigt, at den anvendte emballage og etikette adskiller sig klart fra fødevareprodukter, så der ikke kan ske en forveksling med indpakningen i dens form og funktion.

Det betyder, at SEiMEi ApS senest den 22. juli 2020 skal udsende et tilbagekaldelsesbrev til virksomhederne og brugere, som har købt ”WiSH Håndsprit 85%”, eller fået det udleveret inden for det sidste år fra dags dato. Derpå har SEiMEi ApS, en frist på tre hverdage til at fremsende dokumentation til Kemikalieinspektionen for, at påbuddet er efterkommet.

SEiMEi ApS har meddelt Kemikalieinspektionen, at virksomheden er ophørt med at tappe ”WiSH Håndsprit 85%”.

Påbuddet er meddelt i henhold til kemikalielovens § 48, stk. 2, nr. 3.

For yderligere information kontakt venligst: Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen på: 2162 5966.