Farlig kemi?

Få gode råd til sikker nethandel

Tænker du over hvilket land
din pakke sendes fra?

Vi elsker at shoppe på nettet for at glæde os selv og vores børn. Det er nemt, bekvemt og ofte også ret billigt. Men da børn er mere følsomme overfor kemikalier end os voksne, er det vigtigt at være særlig opmærksom, når du køber online, så  undersøg hvor varerne sendes fra, inden du klikker ”køb”.

 

Se video

Det er svært at tjekke om det stykke legetøj eller babyudstyr, som du er ved at købe, indeholder skadelig kemi. Derfor er det en god tommelfingerregel, at man som udgangspunkt handler online til børnene i webshops inden for EU.

Problemet med webshops med base i f.eks. USA, Kina eller Japan er, at disse lande kan have andre kemiregler end dem, som vi har i Danmark og EU.

Derfor er der en større risiko for, at produkterne kan indeholde skadelige kemikalier, der er forbudt at bruge inden for EU.

Man kan sammenligne nethandel med at tage en tur f.eks. til Kina og købe ind. Her kan man jo heller ikke forvente, at det man køber, overholder EU's eller dansk kemikalielovgivning.

Sandt eller falsk?

Hør tre forældre fortælle, hvad god kemi er for dem. Og om de er opmærksomme på den gode kemi, når de køber varer til deres børn (og dem selv) på nettet

Følgende organisationer bakker op:
Dansk Erhverv, Legebranchen (LEG), Kosmetik og Hygiejnebranchen, Dansk Industri, VKH - Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri, Plastindustrien, Astma-Allergi Danmark, Forbrugerrådet Tænk Kemi, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Forbruger Europa Danmark, E-mærket.