978-87-93710-35-1

Bæredygtige tangisoleringsmåtter fra ålegræs

14-06-2018

MUDP-projektet ”Bæredygtige ikke-brandbare tang-isoleringsmåtter” har arbejdet at udvikle isoleringsmåtter fra ålegræs – kaldet tangisolerings-måtter, som er ikkebrandbare. I denne publikation fortæller partnerne om deres erfaringer og de løsninger de er kommet frem til.

Advance Nonwoven (ANW) har arbejdet med udvikling af bæredygtige materialer fra naturfibre og genbrugsfibre gennem de seneste 10 år ikke mindst til byggebranchen. En kendt udfordring er, at det er vanskeligt at opnå brandsikrede isole-ringsmaterialer fremstillet af naturfibre, som kan matche særligt mineraluld. MUDP-projektet ”Bæredygtige ikke-brandbare tang-isoleringsmåtter” har netop haft til formål at udvikle isoleringsmåtter fra ålegræs – kaldet tangisolerings-måtter, som er ikkebrandbare. Sammenligningen med mineraluld er valgt, da det er det førende produkt på markedet og derfor i mange år har sat barren for isoleringsprodukter.

Ambitionen har været at tangisoleringsmåtterne kan bidrage til at fremme bæredygtigheden i byggeriet og samtidig forbedre de sundheds- og miljømæssige udfordringer, der kan med traditionelle isoleringsmaterialer. Målet er at demonstrere, at produktet er et reelt alternativ til særligt mineraluldsmåtter, og at give nye forretningsmuligheder på områder, hvor der stilles krav om både øget bæredygtighed og en høj brandklasse.

Læs publikation