Godt nyt for Kenyas grønne omstilling

21-03-2023
Grøn virksomhed Industri Natur

Private virksomheder står i kø for at bidrage til den bæredygtige udvikling i Kenya.

Virksomheden her væver store tæpper af brugt tøj. Foto: Miljøstyrelsen

Pæle af genbrugsplast, blyanter af papir og gødning af husholdningsaffald. Kreativiteten er stor blandt kenyanske virksomheder, der for nyligt præsenterede deres idéer til profitable og bæredygtige forretningsmodeller på en konference om cirkulær økonomi i Nairobi. Den første af sin art i Kenya.

Miljøstyrelsen var sammen med Kenyas miljømyndigheder og private erhvervsorganisationer blandt arrangørerne af konferencen, der blev afholdt efter dansk inspiration.

”Specielt på et område som cirkulær økonomi er der et stort behov for en god kontakt mellem Kenyanske virksomheder og deres myndigheder. Det er tit ikke de gode idéer, der mangler i virksomhederne, men det er hjælp til finansiering, viden og erhvervsfremmetiltag, der kan hjælpe med at opskalere forretningsideerne. Og der kan konferencen om cirkulær økonomi gøre en forskel,” siger projektleder Martin Schneekloth fra Miljøstyrelsen.

Undertekster til video: tryk "c" 

Vi har forsøgt at vise en video her, men videoen kan ikke afspilles fordi, du ikke har tilladt marketing cookies.

Tryk her for at gennemgå dine tilladelser.

LOOP Forum om cirkulær økonomi og bæredygtig udvikling blev afholdt i Danmark i 2022 for første gang. Her deltog en delegation af politikere, myndigheder og private erhvervsorganisationer fra Kenya, hvilket førte til en ønske om at arrangere en lignende begivenhed i Kenya for at fremme udvikling af arbejdspladser indenfor en cirkulær økonomi og et renere miljø.

Læs mere om det strategiske sektorsamarbejde med Kenya