Stor interesse for ulvemøder

21-02-2023
Natur

En række dialogmøder om ulve skal i den kommende tid bringe lokal viden ind i ulveforvaltningen og give borgerne mulighed for at komme til orde og give udtryk for deres forventninger og bekymringer.

Omkring 500 mødte op til det første informationsmøde i Hovborg i Sydjylland. Se videoreportagen nedenfor.Foto: Miljøstyrelsen.

At dømme efter den store interesse for at være med til de første informationsmøder om ulve i Hovborg og Borris, giver det god mening at afholde dialogmøder om ulve.

Sportshallen i Hovborg var således fyldt godt op med omkring 500 lokale indbudte, da Miljøstyrelsen og Aarhus Universitet afholdt informationsmøde torsdag 9. februar i Hovborg i Sydjylland.

”Vi afholder dialogmøderne for at prøve noget andet, end det vi har gjort før og få en ordentlig dialog med folk, som jo bor ved siden af ulvene. Vi som myndighed er jo lidt mere på afstand. For rigtig at mærke hvad der sker, vil vi gerne høre fra de folk, det drejer sig om,” siger kontorchef Jens Skovager Østergaard fra Miljøstyrelsen.

Informationsmødet i Hovborg 9. februar og i Borris 14. februar var optakten til de kommende dialogmøder, hvoraf det første afholdes 25. februar i år.

Læs mere om ulveforvaltning

Der har tidligere været afholdt dialogmøder i Idom ved Holstebro, som også er et område med ulve. Resultatet af de møder var blandt andet en række konkrete forslag til den fremtidige ulveforvaltning, forslag som borgerne fik mulighed for at drøfte med myndigheder og medlemmer af Vildtforvaltningsrådet.

Et af disse forslag var netop nødvendigheden af, at der etableres en dialog med borgere i områder, hvor ulve slår sig ned. Vildtforvaltningsrådet tog dette, samt flere andre forslag med sig, i deres egne anbefalinger til den fremtidige ulveforvaltning i Danmark.